» » » Seniors Without Borders
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6

Bliv aktiv i SuG

Er du interesseret i at bidrage, så meld dig ind i SuG. Din indsats gør en forskel!

233 Det grønne landbrugsbælte omkring byen Kankan

Det grønne landbrugsbælte omkring byen Kankan
(Et projekt under forberedelse, med plads til flere ildsjæle!)

Guinea i Vestafrika er for de fleste danskere et relativt ukendt land. Det er synd! 

Guinea er placeret i tropisk område, 10° nord for ækvator, lige syd for Senegal, med kyst ud til Atlanterhavet, frugtbar jord og masser af vand, og så er der blot en dagsrejse dertil.
Men befolkningen er blandt verdens fattigste, til trods for et enormt potentiale. 
Dette projekt handler om at skubbe til en bedre udnyttelse af de enorme ressourcer som landet byder på: jord, vand, sol og, ikke mindste, en imødekommende befolkning.
Projektgruppen vil gerne byde velkommen til flere entusiaster!
 
Igennem en årrække har jeg rejst i Guinea og truffet mange dejlige mennesker. I 2013 mødtes jeg for første gang med Mamady i Conakry, som introducerede mig til organisationen ADIB (Association pour le Développement des Initiatives à la Base), en NGO hjemmehørende i Conakry, men med rødder i landsbyen Diankana. Diankana – en landsby med omkring 4.000 sjæle - ligger ved floden Milo, ca 14 km nord for Kankan i det østlige Guinea. 
I Diankana blev der i 1930'erne etableret et kooperativ CAMD (La Coopérative Agricole Multifonctionnelle de Diankana), som  også idag organiserer de lokale landbrugere.  
 
Dette projekt går ud på at etablere et solidt funderet samarbejde mellem CAMD og SuG. 
 
Jeg besøgte disse folk i februar i år, så vi har allerede nu en mere uformel 'samarbejdsaftale', som bekræfter at vi vil formalisere et samarbejde, som skal danne grundlag for formidling af teknologi og finansiel hjælp til områdets videre udvikling, primært inden for landbrugssektoren, på et bæredygtigt grundlag. Så dette projekt skal ses som et første skridt mod flere projekter.
 
I projektformuleringen udtrykker vi projektets formål således:  
Der skal etableres et partnerskab mellem SuG og kooperativet CAMD. Partnerskabet skal etablere et fundament for et fremadrettet udviklingssamarbejde mellem SuG og CAMD, som kan udgøre et grundlag for fremtidige projekter, og som kan styrke CAMD's medlemmers organisatoriske og tekniske kapacitet, så de bliver rustet til at gennemføre fremtidige projekter, hvori det overordnede mål er at udnytte de eksisterende lokale ressourcer så optimalt som muligt, og især at forøge udbyttet af det lokale gartneri. Der skal i det fremtidige samarbejde især lægges vægt på implementering af økologiske landbrugsmetoder, anvendelse af vedvarende energikilder, anvendelse af regionens naturlige vandforsyning fra floder og overfladevand, og endelig indgår egenopsparing som et væsentligt emne. I det fremtidige arbejde søges professionelle danske/europæiske faglige partnere inddraget, og  den lokale organisation ADIB indgår som 'konsulent/bisidder' for CAMD med faglige kompetencer og kontakter til myndigheder, samt som facilitator af bistand fra SuG til CAMD.
 
Projektgruppen består i dag af undertegnede, Kristina Due og Børge Olsen, men vi vil rigtig gerne have flere med i arbejdet. Så ring eller send os en mail! Vi vil meget gerne fortælle mere om hvad vi vil med projektet og hvad vi har brug for.
 

Projektinformation

Projektnummer

Projektnummer: 233

Opdateret:
5. juni 2017 kl. 11:49

Projektansvarlig

Kim Petersen er projektansvarlig. Send en mail til Kim Petersen

Medlemmer

 • Kristina Due
 • Børge Olsen

Status

Projektet er åbent for nye deltagere