» » » Seniors Without Borders
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6

Bliv aktiv i SuG

Er du interesseret i at bidrage, så meld dig ind i SuG. Din indsats gør en forskel!

241 Brilleforsyningen (BRIF)

 

Formålet med BRIF er at forsyne fattige i den tredje verden med brugte og klargjorte enkeltstyrkebriller, der kan kompensere for nær- og langsynethed. Det skal ske gennem samarbejde med lokale fagpersoner, sundhedsklinikker eller øjenhospitaler, som får ansvaret for organisering, synstests og udlevering af briller. Det er desuden formålet at forsyne samarbejdspartnerne med optikerudstyr, ligesom vi gerne vil støtte, at fattige med øjensygdomme (f. eks infektioner og grå stær) bliver behandlet.

 

Den overordnede målgruppe er fattige befolkninger i områder, hvor SuG har igangværende projekter. Målgruppen kan vi nå gennem samarbejde med andre SuG-projekter, som enten fra projektets start eller undervejs i projektperioden kan se muligheder for brilleforsyning inden for deres område. 

 

BRIFs aktiviteter er derfor 

·         at en arbejdsgruppe indsamler, fokusmåler og sorterer briller i Danmark

·         at en samarbejdspartner tilknyttet et andet SuG-projekt organiserer en lokal ”eye-camp”

·         at en lokal optiker foretager synstests og udleverer briller til nær- og langsynede i målgruppen

Samarbejdspartnere og finansiering: I Danmark donerer Louis Nielsen-kæden nyere og brugte briller mv. til SuG. Optikerskolen i Randers støtter BRIFs arbejdsgruppe lokaler, udstyr og rådgivning i at sortere, fokusmåle og kategorisere brillerne. Frellsen Kaffe A/S finansierer i 2017-18 lokale udgifter i Uganda, mv. Djurslands Y´s Men`s Club har i 2018 ydet økonomisk støtte til ”eye camps” i Uganda.

 

Vores samarbejdspartner er SuGs landekontor i Uganda, som koordinerer-projekterne i Uganda. I 2018 har vi forberedt samarbejde med Janaki Health Care and Research Centre (JHCRC), Janakpur, i Nepal og Senegal Voksenskole, Abene i Senegal. Desuden har vi kontakt med andre, mulige samarbejdspartnere.

l

De enkelte SuG-projekter hjælper med at organisere transport, logistik og synskonsultationer. I modtagerlandet medvirker en fagperson, som foretager synsundersøgelser, udleverer briller og screener for øjensygdomme. I 2017 har BRIF aflagt  monitoreringsbesøg i Uganda og efter lokale ønsker udvidet aktiviteterne til at omfatte støtte til øjenbehandling (oftest grå stær) samt udlån og donation af brugt udstyr til øjenklinikker. Udgifter til transport, organisering, aflønning, øjenbehandling og udstyr lokalt søges dækket ved projektmidler og donationer fra private fonde etc.

Private donationer er meget velkomne på BRIFs konto i Merkur Bank 8401 – 1028374.

 

Realiseringen af BRIF kræver frivillig arbejdskraft til håndteringen af brillerne i Danmark. Arbejdsgruppen af 10 frivillige, som håndterer brillerne i Randers, er åben for nye medlemmer.

 

 

 

 

 

D

Projektinformation

Projektnummer

Projektnr. ikke angivet.

Opdateret:
3. februar 2019 kl. 17:15

Projektansvarlig

Per Søvsø Hansen er projektansvarlig. Send en mail til Per Søvsø Hansen

Medlemmer

 • Bent Fenger Jensen

Status

Projektet er åbent for nye deltagere