» » » Seniors Without Borders
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6

Bliv aktiv i SuG

Er du interesseret i at bidrage, så meld dig ind i SuG. Din indsats gør en forskel!

241 Brilleforsyningen (BRIF)

 

Formålet med BRIF er at forsyne fattige i den tredje verden med brugte briller, der kan kompensere for nær- og langsynethed. Fra starten var der fokus på Uganda, og BRIF er nu begyndt at levere briller til SuG-projekter i Nepal og Senegal. BRIF samarbejder gerne med alle SuG-projekter efter behov og ønske.

Den overordnede målgruppe er fattige befolkninger i områder, hvor SuG har igangværende projekter. Her har BRIF fokus på personer med synsproblemer, som kan afhjælpes med enkeltstyrkebriller (+/- < 1). Desuden kan BRIF støtte behandling af øjensygdomme (typisk grå stær).

BRIFs aktiviteter er derfor 

·       at en arbejdsgruppe indsamler, fokusmåler og sorterer briller i Danmark

·       at en optiker foretager synstests hos målgruppen lokalt

·       at en repræsentant for samarbejdspartneren udleverer briller til nær- og langsynede

 

 

Samarbejdspartnere og finansiering: I Danmark donerer Louis Nielsen-kæden nyere og brugte briller mv. til SuG. Optikerskolen i Randers støtter BRIFs arbejdsgruppe lokaler, udstyr og rådgivning i at sortere, fokusmåle og kategorisere brillerne. Frellsen Kaffe A/S finansierer i 2017-18 lokale udgifter i Uganda, mv. Djurslands Y´s Men`s Club har i 2018 ydet økonomisk støtte til ”eye camps” i Uganda.

 

Vores samarbejdspartner er SuGs landekontor i Uganda, som koordinerer-projekterne i Uganda. I 2018 har vi forberedt samarbejde med Janaki Health Care and Research Centre (JHCRC), Janakpur, i Nepal og Senegal Voksenskole, Abene i Senegal. Desuden har vi kontakt med andre, mulige samarbejdspartnere.

 

l

De enkelte SuG-projekter hjælper med at organisere transport, logistik og synskonsultationer. I modtagerlandet medvirker en fagperson, som foretager synsundersøgelser, udleverer briller og screener for øjensygdomme. I 2017 har BRIF aflagt  monitoreringsbesøg i Uganda og efter lokale ønsker udvidet aktiviteterne til at omfatte støtte til øjenbehandling (oftes grå stær) samt udlån og donation af brugt udstyr til øjenklinikker. Udgifter til transport, organisering, aflønning, øjenbehandling og udstyr lokalt søges dækket ved donationer fra private fonde etc. Private donationer er meget velkomne. Kontakt projektansvarlig Per Søvsø, se nedenfor. 

Realiseringen af BRIF kræver frivillig arbejdskraft til håndteringen af brillerne i Danmark. Arbejdsgruppen af 10 frivillige, som håndterer brillerne i Randers, er åben for nye medlemmer.

Projektinformation

Projektnummer

Projektnr. ikke angivet.

Opdateret:
15. januar 2019 kl. 10:10

Projektansvarlig

Per Søvsø Hansen er projektansvarlig. Send en mail til Per Søvsø Hansen

Medlemmer

 • Bent Fenger Jensen

Status

Projektet er åbent for nye deltagere