» » » Seniors Without Borders
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6
 • kenburns6

Bliv aktiv i SuG

Er du interesseret i at bidrage, så meld dig ind i SuG. Din indsats gør en forskel!

237 Child Advocacy/ Dol Dol

 

Projektnavn: Udvikling af DCDC’s organisatoriske kapacitet.

Samarbejdspartneren er Destiny Child Development Centre (DCDC), som udspringer af en lille Baptist menighed i byen Dol Dol i Laikipia North Sub County i det nordlige Kenya. Det fattige udkantsområde er beboet af Yaaku folket, som er en pastoral minoritetsgruppe (ca.3000). I forbindelse med andet projektarbejde i Nordkenya startede tre medlemmer af SuG (hvoraf en lever i området) med i 2009 at besøge DCDC. Ved et besøg i 2014 blev det besluttet at ansøge CISU om et partnerinitiativ. I 2017 bevilgede CISU penge til projektet, som startede i februar 2017 og løber frem til maj 2018.  

 

DCDCs formål er at støtte forældreløse og andre sårbare børn gennem psykosociale aktiviteter samt sikring af deres rettigheder i forhold til det omgivende samfund og de lokale myndigheder. DCDC er en pionerorganisation, der hidtil har formået at støtte børnene ved minimale bidrag fra lokalbefolkningen, og ved frivilliges indsats. Partnerinitiativet fokuserer på at støtte DCDCs organisatoriske udvikling, således at organisationen fremover bliver bedre i stand til at konsolidere og videreudvikle organisatorisk og strategisk kapacitet.

DCDC består af en bestyrelse på 7 medlemmer som årligt vælges på en generalforsamling. De daglige aktiviteter og arbejde med de udsatte børn varetages af både bestyrelsen og en gruppe frivillige med hjælp fra lokale landsbyledere, høvdinge og den lokale sundhedsklinik. Aktiviteterne med børnene er f.eks. lege, sport, undervisning, storytelling, rådgivning og bespisning.

 

SuGs og DCDCs tilgang til kapacitetsopbygningen er en inkluderende proces, hvor frivillige, lokalbefolkningen, de lokale myndigheder samt syd organisationer med samme indsatsområde deltager. Ligeledes benytter projektet deltagerorienterede metoder som Mango Accountability Tool, SWOT analyse og Stakeholder analyse.

 

Som led i en syd - syd læring har DCDC været på besøg hos CFOU - en mere erfaren børneorganisation i Uganda. Dette projekt er også støttet af SuG. For yderligere at forankre og lokalisere læringen varetages træningen af bestyrelsen og de frivillige af et nordkenyansk konsulentfirma, som er fortrolig med områdets kultur, sociale, politiske og økonomiske forhold. Opbygning af baseline data om målgruppen indgår også som aktivitet

Indsatsen har to hovedmål: 

1) at styrke bestyrelsesmedlemmernes og de frivilliges kapacitet til at lede, styre og udvikle deres organisation.
2) at styrke kapaciteten til at opbyge netværk og udøve fortalervirksomhed overfor forældre, lokale ledere, civilsamfundsorganisationer, lokale regerings institutioner for at promovere børns rettigheder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projektinformation

Projektnummer

Projektnummer: 237

Opdateret:
11. januar 2019 kl. 09:51

Projektansvarlig

Max Schrøder er projektansvarlig. Send en mail til Max Schrøder

Medlemmer

 • Bjarne Højlund Pedersen

Status

Projektet er åbent for nye deltagere