» » » Seniors Without Borders
  • kenburns6
  • kenburns6
  • kenburns6
  • kenburns6
  • kenburns6
  • kenburns6
  • kenburns6
  • kenburns6
  • kenburns6
  • kenburns6

Bliv aktiv i SuG

Er du interesseret i at bidrage, så meld dig ind i SuG. Din indsats gør en forskel!

228 Rent vand i Budaka

Formålet med dette projekt er at sikre at næsten 1.000 familier i to lokalsamfund i Budaka området får adgang til rent vand. Primært for at forbedre sundhedstilstanden hos befolkningen.

Området er et typisk savanneområde med kun 800 mm nedbør om året. Nedbøren er fordelt på to regntider og har desværre været faldende og mere ustabil de seneste år. Det er et fattigt område, hvor befolkningen primært dyrker de typiske afrikanske afgrøder til selvforsyning. 

Drikkevand henter man i nogle sumpområder, hvor vandet i form af overfladisk afstrømning bevæger sig fra den nedbørsrige Mt. Elgon til Victoria Søen. Landet har et katastrofalt højt indhold af colibakterier. Det burde koges før det drikkes, men der er mangel på brænde og brænde er dyrt. Resultatet er at vandrelaterede sygdomme er udbredte i områderne.

Projektet bliver centreret om to skoler, hvor der bliver foretaget to boringer. Pumpningen til to vandtårne bliver soldreven. Vandet tilsættes klor og fordeles til 4 aftapningssteder i hvert lokalområde. Ved hvert aftapningssted opstilles en stykke Grundfos-teknologi i form af AQTaps. Beboerne udstyres med et plastikkort, som de kan optanke ved hjælp af deres mobiltelefon eller ved at betale til den sælger, der driver aftapningsstedet. Kortet placeres i AQTap’en, der tankes vand i jerry-can’en og beløbet på kortet reduceres. Via nettet kan man følge forbruget og betalingen og sikre at alt foregår på den rigtige måde. AQTap’en er placeret i et lille skur, kaldet en vandkiosk, med et solpanel på toppen. Kiosken drives af sælgeren, der får en lille indkomst pr solgt liter. Der er også planer om, at sælgeren kan bringe vand ud mod en ekstra betaling.

Systemet er gennemtestet i slumområder i Nairobi

På de to skoler bliver der oprettet skolehaver. Disse skal gøre undervisningen i naturfag mindre teoretisk. Samtidig bliver afgrøderne brugt i de måltider skolerne tilbyder eleverne. Det er også vores forventning, at det vil øge bevidstheden om dyrkning af sunde afgrøder blandt børnenes forældre. Der bliver også oprettet planteskoler, primært med frugttræer, der sælges af skolen og bidrager til et træplantningsprogram i området.

Det hele styres af to vandkomiteer, der allerede er nedsat. Disse komiteer består af repræsentanter fra skolerne, forældre og lokale ledere. Disse komiteer fastsætter endvidere prisen på vand. Indkomsten på salget af vand spares op og skal bruges til vedligehold af udstyret.

Projektet er finansieret af Poul Due Jensens Fond ( Grundfos ) med 1,9 mio kr. Og implementeres i tæt samarbejde med Fonden, Watertech Ltd, Safe Neighbourhood Foundation og vores lokale repræsentant.

Projektinformation

Projektnummer

Projektnummer: 228

Opdateret:
1. juni 2016 kl. 11:52

Projektansvarlig

Poul Krøijer er projektansvarlig. Send en mail til Poul Krøijer

Medlemmer

Der er ikke registreret andre medlemmer

Status

Projektet er åbent for nye deltagere