Udvikling af landsbyen Keureni Reepa
Landsbyudvikling Nepal

Keureni er en lille dalit-landsby beliggende 150 km vest for Kathmandu i Gorkha distrikt. Der er 30 husstande.

Jeg startede projektet i 2010 med at få bygget toilletter til alle familier og fik startet gedeprojekt og scholarshipprojekt.
Vi er nu igang med et undervisningsforløb på to skoler. Primært undervisning af lærere. Danske frivillige bor i landsbyen i fire til fem uger ad gangen tager sig af undervisningen.

Keureni blev hårdt ramt under jordskælvet d. 25. april 2015, således også det forsamlingshus, vi har bygget som rammen om møder, undervisning og aktiviteter af børn og unge, samt praktiske aktiviteter for kvinderne.

Jeg arbejder sammen med Mikael Knudsen og en nepaleser, Dipesh Khadki.

Genopbygningen efter jordskælvet er i fuld gang. Hver husstand får 300.000 NRS af regeringen til formålet. Min hjælp vil være blik til taget.

Vi har registreret en kvindegruppe i landsbyen, hvilket betyder, at de får tilbudt gratis kurser af det offentlige. Kurser, hvor de får lært om forskellige muligheder for udvikling indenfor relevante fag, såsom dyrkning af grøntsager, produktion af f.eks stearinlys.Af de kvinder, der deltog i sidste kursus, har ingen ytret ønske om at gå igang med et projekt ud fra den viden, de tilegnede sig.Alle giver udtryk for at være tilfredse med deres tilværelse, men vil selvfølgelig gerne, hvis de kunne få nogle penge i hånden.

Når genopbygningen er færdig, anser jeg projektet for at være færdigt. Jeg havde afsat 5 år, og de er gået.

Resultater: Alle har toiletter, alle har eller vil få gode huse. Gedeprojektet kører på den måde, at alle har fået geder efterhånden, og de, der vil lave business, gør det.

En igangsat fond til sundhedsmæssige formål virker. Man låner og betaler tilbage.

Scholarship programmet virker. De fleste elever møder nu regelmæssigt i skole.

Vandforsyningen virker. Der bliver åbnet for vandtanken to gange om dagen, så ingen behøver at gå langt for at hente vand.