Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kan de små noget, som de store ikke kan?
23. september 2021, 17:0019:00

Debatmøde

Tema:  de små ulandsforeningers folkelige forankring og oplysende arbejde
Større danske medier fortæller jævnligt om nogle af de store danske udviklingsorganisationers indsatser rundt om i verden. Kun sjældent støder man på historier om det arbejde, som udføres af frivillige ildsjæle i flere hundrede små danske foreninger.

Hvorfor er det sådan? Hvad kan de små foreninger, som de store organisationer ikke kan? Og hvad kan de store, som de små også burde være i stand til? Er de små foreningers arbejde i virkeligheden for småt? Magter de små at gøre deres indsatser bæredygtige på den lange bane?

Disse og mange andre spørgsmål sætter Nairobi-klubben i samarbejde med CISU [Civilsamfund i udvikling] og medieplatformen GLOBALNYT til debat ved dette møde.

Foreningen TRIANGLEN har i mere end ti år støttet den sociale og økonomiske udvikling i udvalgte lokalsamfund i Nepal. Grundlægger og formand, Christian Kruse, vil fortælle om foreningens indsatser, herunder hvordan foreningen forsøger at formidle sit arbejde til danskerne.

Organisationen CISU har bl.a. som opgave at støtte de små og mindre danske ulandsforeninger. Kommunikationsmedarbejder Kim Jensen vil fortælle om de små foreningers betydning for oplysningsarbejdet om ulande til danskerne, og hvordan CISU bidrager til at styrke dette.

Formanden for Nairobi-klubben, Bjørn Førde, vil moderere debatten. Han har selv mange års erfaring for oplysning om udvikling og udviklingslande siden starten af 70’erne.

 

Detaljer

Dato:
23. september 2021
Tidspunkt:
17:00 – 19:00

Arrangører

CISU
Nairobi Klubben
Globalnyt
Trianglen

Sted

Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Østerbro
Århusgade 103
Østerbro, 2100 Danmark
+ Google Maps