Drought preparedness of primary schools and parent community in Makueni County, Kenya
Børn & unge Nødhjælp Kenya

Beskrivelse:

På baggrund af et Call fra CISU om behov for nødhjælp begrundet i en langvaring tørke i Makueni Country, Kenya skrev vi en ansøgning. Gennem vores kendskab til og kontakter i området, kunne vi ret hurtigt kvalificere ansøgningen.

Bevillingen kom med start 13. november 2021 og afslutningen er 13. april 2022.

 

Vi arbejder sammen med to implementerende partnere, som I fællesskab tager sig af alle aktivieterne. De er partnere, som SuG kender og tidligere har arbejdet med.

Nødhjælpen rækker ud til børnene I 10 primary skoler.  De får to daglige måltider, som tilberedes på skolerne,, og skolerne får dertil opstillet vandtanke og tagrender til vandopsamling for bedre at kunne modstå tørke I fremtiden.

 

 

Vi får løbende rapporteringer fra skolerne – både tekst og billeder. CBO’en Katoloni Mission, som hører til I området sørger for indkøb og  transport af fødevarerne (majs, bønner, ris, løg, tomater, olie, salt, sukker) og skolerne tilbereder maden. Katoloni Mission monitorerer på skolerne og hos forældre. Alt går godt, og taknemmeligheden er overvældende. Mange andre skoler efterspørger om det også kan være med. Området er meget fattigt også uden for tørken.

På grund af klimaforandringerne vil ustabilt vejr være tilbagevendende.

Der kom sparsomt regn i december, men ikke tilstrækkeligt de fleste steder til at kunne så og plante, så situationen ser ikke ud til at være forbedret, når projektet lukker.

Rækken af udfordringer berettes sådan af  Regina , Chailady of Katoloni Mission:

RE: CHALLENGES FOR THE FEEDING PROGRAM

  1. The neighboring schools want to join the program.
  2. Some families are so poor that they cannot afford books, uniform and most children go barefoot
  3. In some schools the children are left with their old grandparents they do not have bed and beddings especially Ngiluni and Kasunguni primary schools.
  4. Some children are neglected by their parents even there are children living with HIV/AIDS
  5. We still have orphans who are not well cared by their relatives.
  6. There is a need for water harvesting because of the frequent drought
  7. There is still no food due to inadequate rainfall and most of the parents will not have food.
  8. In some homes children cannot do their homework for they lack light, they use the firewood light to do their homework
  9. Poor road infrastructure especially during rain season
  10. Violation of children rights e.g abuse by the relatives especially the orphans and children left with old grandparents