Ndere kulturmøde
27. august 2019

Ordet betyder fløjte, og Ndere Troupe er derfor fløjte-trup. Gruppen er en performance dansegruppe. Den valgte fløjten som symbol, fordi instrumentet skaber smuk og uimodståelig musik og kan udtrykke forskellige sindsstemninger. All people of the World have a flute in their cultures. The flute is like the red blood that flows in our bodies no matter our external differences (ndere.com). Billedresultat for ndere troupe
Projektet Ndere Kulturmøde tager sit udgangspunkt i gensidig kulturudveksling med fokus på kendskab, medmenneskelig forståelse, stolthed og forankring i egen kultur og gensidig respekt for anden kultur.
Disse gode intentioner søges opfyldt gennem et tre ugers forløb i efteråret 2020. Her inviteres 15 medlemmer af Ndere Troupe til Danmark. Under opholdet vil uganderne bo på tre højskoler, hvor de vil møde danske unge, diskutere unges udfordringer i de to lande, præsentere Ugandisk kultur ved musik og dans og lave åbne forestillinger, som de har planlagt i fællesskab. I projektet arbejder vi desuden på at lave workshops på gymnasier og folkeskoler. Ndere Troupe opholder sig både på Fyn Jylland og Sjælland, og der vil blive større forestillinger i Aalborg, Aarhus, Odense og København.
Billedresultat for ndere troupe
Baggrunden for Ndere Kulturmøde er, at Seniorer uden Grænser Midt gennem flere år har været i kontakt med Ndere Cultural Center i Kampala, hvor Ndere Troupe er tilknyttet. Ndere Troupe har eksisteret siden 1984, hvor den opstod med tre målsætninger:
  1. genskabe følelsen af selvtillid, stolthed og selvtillid blandt unge ugandere ved at arbejde med scenekunst på højt niveau,
  2. at fremme menneskelig udvikling og positiv social forandring og at bryde den negative cyklus af fattigdom,
  3. at udvikle og gøre det muligt for kunstneriske talentfulde – men socialt dårligt stillede – unge at realisere deres potentiale.
Ndere Kulturmøde er i gang med forberedelserne af projektet. Projektet er åbent for SUGmedlemmer fra Nord, Syd, Midt og Øst.
Kontakt Mette Langmach (mette@langmach.dk)