Grå stær operationer
27. februar 2020

Opererede grå stær patienter
Stor tak til Medarbejdernes Honorarfond

Projekt Brilleforsyningen har i februar støttet 30 grå stær operationer på Benedictine Eye Hospital, Tororo , Uganda. 

I november 2019 blev 960 patienter screenet af lokale optikere for svagt syn, øjensygdomme og grå stær på fem Eye Camps i landsbyer i Mbale og Mt. Elgon området.  Alle patienter fik recept. Alle med behov for briller med enkeltstyrkeglas fik udleveret briller med korrekt styrke på lokationen. Ligeledes fik 600 udleveret  nødvendig medicin mod allergi og betændelse.  

64 patienter fik recept til grå stær operationer. Brilleforsyningen havde kun midler til at støtte 3 operationer – en operation koster ca. 800 kr. Men takket være ny donation  af “Medarbejdernes Honorarfond i Novo Gruppen” fik Brilleforsyningen mulighed for at støtte de 30 patienter i februar. De er nu opererede (se fotos) og dermed fået et meget bedre liv.

Eye Camps og Grå Stær operationerne er organiseret af Brilleforsyningens partner i Uganda Christian Rural Eye Sight Promotion (CRESP), der frivilligt har gjort et stort arbejde både ved Eye Camps, men også i forbindelse med transport og anden logistik i forbindelse med Grå Stær operationerne.

På nedenstående video takker executive director Waburoko Kizito Michael på patienternes vegne Brilleforsyningen og Medarbejdernes honorarfond for støtten.

Glade helbredte patienter

Læs mere om Brilleforsyningens projekt her