Flyfrit Miljøprojekt – Flight Free Environmental Project FFEP
Miljø Landbrug Uganda

Projektet har disse formål: 

 

  • At undgå vores CO2 belastning af atmosfæren ved at gennemføre projektet uden at flyve frem og tilbage mellem Danmark og Uganda
  • At plante træer for at beskytte klima og miljø og for at øge den biodiversiteten
  • At forbedre både indkomst og miljø hos småbønder i Uganda
  • At skabe en forretningsmodel for unge iværksættere i Uganda

 

Projektets eksperimenterende del er det flyfrie De øvrige elementer er mere eller mindre gennemprøvende i andre SuG projekter i Uganda, og projektgruppernes medlemmer både i Uganda og Danmark har erfaringer på disse områder. I Uganda består projektgruppen af 10 unge ugandere med kompetencer indenfor miljø, landbrug klimaforandringerne, it-design, og regnskab.

 

Fordelene ved at arbejde flyfrit er åbenbare. Vi deltager ikke længere i udledningen af CO2 til atmosfæren – 2.3 tons CO2 pr. person for en returflyvning til Uganda, og vi sparer mange penge, som kan bruges til nyttige formål. Ulemper og risici ved at arbejde flyfrit er også åbenbare. Vi skal finde nye måder at monitorere og evaluere projektet, og kulturmødets fordele og glæder forsvinder.

 

Forberedelsene med udformnningen af alle projektets elementer har taget tid, og det har ikke været en let opgave at skaffe financieringen, men her ved årsskiftet 2023 er vi klar til at gå i gang. Formålet – at plante træer hos udsatte småbønder var første og afgørende fælles beslutning. Dernæst har har vi arbejdet os gennem de andre elementer,  En forretningsplan, en samarbejdsaftale, et certifikat, en kontrakt med småbønder om plantning, en  aftale om monitorering, budget for år 1 og for de følgende to år.

 

Gruppen i  Uganda er med egenfinanciering så små gået i  gang i forberedelsestiden. 1700 træer er blevet plantet. De har oprettet egen hjemmeside   https://flightfreeprojects.org/, de har startet crowdfunding og er blevet registreret som en CBO, Community Benefit Organization.

I 2023 vil der blive plantet yderligere 2500 træer, og i  slutningen af året planlægger vi at begynde at sælge træer til udplantning. På det tidspunkt gror der træer hos småbønderne og vi kan overfor køberne vise hvad vi kan og derfor begynde salget.

 

Et udsnit af gruppen

 

 

 

 

 

Certificate for purchase