Kvinde Coops, Tamil Nadu
Kvinders rettigheder Indien

Projektets formål er at give kvinder, gift med småfiskere, en indkomst der kan forøge familiens samlede indkomst. Kvinderne har ingen eller lidt uddannelse og gennem projektforløbet får de styrket selvværd og forbedret liv. Projektets fulde navn er ”Advocacy and capacity building for poor women groups in fishing villages in Tamil Nadu, India, og projektet netop modtaget støtte på næsten 500.000 kr. fra CISU.

Kvinderne fremstiller sæber, vaskepulver, rengøringsmidler, kosttilskud (nutricious food), krydderiblandinger, drift af mølle og én gruppe har lavet en mindre restaurant. En del af produktionen kan sælges i nabolaget, men kvinderne vil gerne længere ud og producerer mere. Pengene fra CISU skal bruges til at give kvinderne en uddannelse i markedsføring, kvinders rettigheder, pension og forsikring, henover de næste 2 år.

Hvad vil vi opnå

Målet er i prima 2021 at have 25 velfungerende kooperativer i god økonomisk gænge, således ca. 100 familier opnår et løft i levestandarden, og dermed kommer over fattigdomsgrænsen.

Målet er endvidere at omsætningen og indtægterne øges således, at den økonomiske støtte, der ydes fra dansk side, ikke længere er nødvendig til disse grupper.

Projektet understøtter 5 af de 17 Verdensmål.