Indlæser Begivenheder
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Seniorer uden Grænser deltager i “Fredshave2024”

5. juni

Skovgaardmuseet i Viborg gennemfører i perioden 4. maj til 5. juni en lang række arrangementer under overskriften “Fredshave2024” – “Fred i dine hænder”.

5. juni kl. 14.45-16

Fredsby Aalborg  kommer med to repræsentanter og samtaler om internationalt og lokalt fredsarbejde. Medlemmer af Seniorer uden Grænser Finn Reske-Nielsen ( SuG Nords bestyrelse) og Kjeld Lanng (formand, Nord) står for dele af programmet Grundlovsdag den 5. juni. Her vil de bl.a. trække på erfaringer fra Seniorer uden Grænser, herunder ikke mindst Kjeld Lanngs tur til Nakivale Refugee Settlement i Uganda i SuG-regi.
Finn Reske Nielsen har 40 års erfaring med FN i verdens brændpunkter og vil fortælle om FN’s fredsarbejde og den rolle han mener, Danmark kan spille som medlem af FN’s Sikkerhedsråd 2025-26.

Kjeld Lanng var fra slutningen af 70’erne aktiv i den uafhængige europæiske fredsbevægelse. Han er netop hjemkommet fra arbejde i ugandisk flygtningelejr, hvor der bor 200.000 indbyggere fra ca. 20 forskellige lande.

Vi diskuterer dets relevans for Viborg, og hvordan Aalborg måske kan lave deres egen Fredshave. Og så har de en guitar med…

FREDSHAVE2024 – FRED I DINE HÆNDER PROGRAM
4- maj – 5- juni sætter Skovgaard Museets  fokus på fred og demokrati i Fredshaven. Der vil være  et væld af fredelige aktiviteter. Du kan sætte dine ord og symboler på Fredsværket ‘24: Fred i dine Hænder.Der er 5 uger med fællesspisninger, talks, vandringer, yoga, Qigong og livekoncerter m.m. Alt er gratis at deltage i.
Fredshave åbnede 4. maj – datoen for Danmarks befrielse i 1945 og er åbent til og med Grundlovsdag 5. juni. De to datoer markerer fred, som forudsætning for demokrati. ’Fred i dine hænder’ sætter fokus på, at vi selv kan have indflydelse på vores oplevelse af fred. Nogle kæmper mere udadvendt end andre.
Læs mere om ideen bag “Fredshaven” her: https://www.skovgaardmuseet.dk/det-sker/aktiviteter/fredshaven/
Følg begivenhederne i Fredshave på: https://www.facebook.com/groups/567757671270612 

Detaljer

Dato:
5. juni

Arrangør

Seniorer uden Grænser

Sted

Skovgaards Museet, Domkirkestræde 2 – 4, Viborg
Domkirkestræde 2 - 4
Viborg, 8800
+ Google Maps